Hlavní strana Home page Главная
Hlavní strana

Rezervace - kurzy vařeníRezervace


Last minute - kurzy vařeníLast minute za 1200,-Kč


Dárkový certifikátDárkový certifikát

Fandíme mladýmFandíme mladým studentské ceny 1200,- Kč


Staňte se fanoušky Atelieru CulinariStaňte se fanoušky Atelieru Culinari


Info videoInfo video


Atelier Culinari: Napsali a natočili...    

11.2.2012:
Intergastra Stuttgart 2012,
11.2.2012 Juniorský národní tým AKC ČR

/Tisková zpráva/ Po řadě tréninků a soustředění, které jsme zaměřili na kategorie pro přípravu na olympiádu IKA Erfurt 2012, odstartoval 10.2.2012 v pátek v 19:00 hodin Juniorský národní tým AKC ČR na soutěž Intergastra do Stuttgartu. Naším dopravcem byla již roky prověřená doprava Martina Berky s vynikajícím řidičem panem Hruškou. Vše od dekorace, talířů a pomůcek jsme měli již zabaleno, protože příprava JNT probíhala téměř nepřetržitě již od středy v kuchařském ateliéru Vladislava Stupariče www.atelierculinari.cz , kterému patří velký dík za to, jak se juniorům věnoval a vše s nimi procvičoval a připravoval. Vše jsme naložili a za doprovodu médií - šéfredaktora Michala Moučky a slečny Petry Vondrové - nás uvítalo město Stuttgart ráno ve 4:30, samozřejmě po dvouhodinových, ze zákona povinnýchJ přestávkách pana řidiče. Okamžitě následovaly přípravy stolu a dokončování pokrmů a mís. Vše probíhalo naprosto perfektně – pouze operativní diskuze k finálnímu prostorovému uspořádání, aby celek působil harmonicky a splňoval naše představy. Úderem osmé hodiny byl oznámen příchod komise; aby se mohla v klidu věnovat hodnocení, museli jsme soutěžní prostor opustit, a tak pro nás mohl zachytit tyto okamžiky jen Michal Moučka na své fotografie. Následovalo již tradiční čekání na vyhlášení výsledků, které jsme vyplnili prohlídkou výstaviště. Pořadatelé se o nás perfektně postarali. Dostalli jsme kávu a snídani, oběd a občerstvení zdarma po celý den, což bylo velmi příjemné. V 15 hodin jsem si domluvil rozpravu s komisaři – tento ročník byla opravdu mezinárodní a světová – měl jsem z ní osobně dobrý pocit – např. pro cukráře byl pan Urs Regli – který pracoval 20 let pro švýcarský národní tým a je mezi cukráři opravdová kapacita. V rozpravě jsme byli hodnoceni pozitivně, i když se samozřejmě vždy něco najde - a to je důležité si zapamatovat pro zlepšení naší další práce. Večerní předávání diplomů nás ve výsledku přesvědčilo, že naše pečlivá příprava a poctivá práce přinesly své ovoce. Dvě zlaté medaile za obě kategorie kuchařů a cukráři v jednotlivcích – dle bodů – nejlepší práce dne. Radost z úspěchu našich svěřenců byla zachycena na fotografiích jednotlivě i společně s našimi kolegy z Národního týmu. A závěr? Patřil klasicky úklidu, balení, naložení do autobusu, rozloučení s komisaři, kolegy a kamarády a návratu do Prahy… Děkujeme všem za skvělou práci.

Martin Slezák
Manager JNT AKC ČR

22.11.2010: Záznam ze křtu významného literárního díla


29.09.2010: Žena-in.cz - Kurz vaření na vlastní kůži, autor: Jakub D. Kočí