





Kuchařina je krásné, výjimečné řemeslo, a současně umění.
Kdo jiný dokáže potěšit tolik smyslů najednou jako kuchař a není národu, který to neocení. Kuchaři z celého světa se dokáží vždy domluvit bez ohledu na jejich rodný jazyk. Snad proto každé čtyři roky pořádají vlastní Olympiádu – kdo jiný to kromě sportovců dokáže, a vlastně i ti sportovci by olympiádu bez svých kuchařů nezvládli.
Práce pod kuchařskou čepicí mi umožnila potkat přátele od New Orleans po Seoul, od Petrohradu po Kuwait, a také pracovat s národním týmem kuchařů a cukrářů na návratu mezi elitní týmy Evropy i světa. Počty medailí a ocenění nepokládám za důležité, i když každá stála hodně práce a každé si vážím. Mnohem důležitější je udržet si schopnost hledat a využívat vše nové, a zároveň nezapomínat na tradice.
O své zkušenosti se rád s Vámi podělím ve vlastním kuchařském studiu s možností výuky zájemců z řad začátečníků, nadšených amatérů či profesionálů.